Діяльність ГО “ЛІіС” підтримується офісом Міжнародних програм Лісової служби США

ПРЕС РЕЛІЗ   Берлін  14 Квітня, 2022

ПРЕС РЕЛІЗ Берлін 14 Квітня, 2022

Дата :

Категорія :

Автор :

14.04.22

Прес-релізи

Admin

Fridays for Future наполягають на нафтогазовому ембарго для Росії у ФРН

У світі останніх подій в Україні що відбувалися з початку анексії Криму, та війну розпочатої на Донбасі з 2014 року. Україна відхилила запрошення Федерального Президента Німеччини його високоповажність Франк-Вальтер Штайнмаєр, який до сьогоднішнього дня вів політику побудови миру у Європі яка не є більше актуальною.
Німецькі та українські представництва кліматичного руху Fridays For Future натхненного Ґретою Тунберг («П’ятниці заради майбутнього») закликають до швидкої заборони імпорту нафти та газу з Росії. "Ми закликаємо до швидкого впровадження нафтогазового ембарго, яке підтримує Україну і послаблює Путіна", - заявили німецькому пресовому агентству в Берліні німецька активістка Луїза Нойбауер та український активіст Ільєсс Ель Кортбі. «Запрошення Федерального президента Штайнмаєра показало, що потрібно насамперед, а це менше символізму та більше реальних дій».

Федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр насправді хотів поїхати до Києва з президентами Польщі, Латвії, Литви та Естонії, але його Україна не запросила.
"Ми знаємо, що ембарго принесе великі тягарі, але вони непропорційні стражданням в Україні", - заявили кліматичні активісти. «Ми не будемо дивитися мовчки, як Німеччина продовжує щодня надсилатиме Путіну мільйони євро після тижнів війни та військових злочинів в Україні».

На додаток до ембарго мають бути вжиті негайні заходи щодо зменшення попиту на нафту, наприклад обмеження швидкості в 100 кілометрів на годину та максимальне прискорення енергетичного переходу до більш екологічно чистої енергії. Майбутнє ЄС та України – за відновлюваними джерелами енергії. «Торгівля викопним паливом сьогодні не приносить миру, про що день у день свідчить війна в Україні».

Європейський Союз був заснований між колишніми ворогами Другої світової війни шляхом співпраці та торгівлі в галузі вугілля та сталі. Торгівля викопним паливом більше не приносить миру, про що день за днем свідчить війна в Україні. Майбутнє для ЄС та України – за переходом на відновлювані джерела енергії – і для того, щоб зупинити загострення кліматичної кризи. І припинити фінансувати війну Росії, сплачуючи за газ і нафту.

Корисні матеріали
[ 1 ] Fridays for Future pocht auf Öl- und Gasembargo für Russland / Fridays for Future наполягають на нафтогазовому ембарго для Росії у ФРН Handelsblatt
[ 2 ] Після 77 років тайм-ауту Німеччина має вирішальне значення для фашистського опору / Opinion: After 77 years in timeout, Germany is crucial to the fascist resistance Washington Post
[ 3 ] ЄС планує Нафтове ембарго на Росію / EU plant Ölembargo gegen Russland Spiegel
[ 4 ] Представник України звинувачує Німеччину через «ганебну» енергетичну залежність від Росії / Ukraine envoy raps Germany over ‘shameful’ energy dependence on Russia EURACTIV
[ 5 ] Український кліматичний активіст застерігає від залежності від Росії / Ukrainischer Klimaaktivist warnt vor der Abhängigkeit von Russland RTL News
СЛАВА УКРАЇНІ !

Рекомендовано

Державна стратегія управління лісами України до 2035 Новини 30.12.2021

Державна стратегія управління лісами України до 2035

Уряд ухвалив Державну стратегію управління лісами України до 2035 року. ГО “ЛІіС” брала участь у розробці цієї стратегії та підтримує реформування управлінської структури у лісовому господарстві.

Як придбати новорічну красуню, не сприяючи незаконному вирубуванню лісів Новини 24.12.2021

Як придбати новорічну красуню, не сприяючи незаконному вирубуванню лісів

З наближенням Нового Року та Різдва чи то не кожен з нас хоче встановити вдома святкову ялинку. Проте, нам не завжди відомо, чи законне її походження, або ж ми просто не знаємо, яким чином його виявити.

Звіт моніторингу старовікових насаджень в Українських Карпатах за листопад 2021 р. Новини 15.12.2021

У листопаді експерти ГО “ЛІіС” продовжували дистанційний моніторинг змін лісового покриву особливо цінних лісових ділянок на основі супутникових знімків Сентінел-2 та Сентінел-1.

Готуємося до Різдва разом Новини 13.12.2021

Готуємося до Різдва разом

11 грудня в суботу у Львові ГО “ЛІіС” провела черговий волонтерських захід “Готуємося до Різдва: вчимося виготовляти вироби з екоматеріалів”.